'SCHREEUWENDE RUZIE TUSSEN SARRI EN LAZIO-TD NA UITSCHAKELING DOOR AZ'

Het succes van AZ in de Conference League krijgt mogelijk nog een staartje in Rome. Lazio-trainer Maurizio Sarri en technisch directeur Igli Tare zouden na de eliminatie lijnrecht tegenover elkaar staan.

AZ won donderdag met 2-1 van Lazio, nadat het ook de heenwedstrijd al had gewonnen. Sarri concludeerde na afloop dat zijn ploeg terecht uitgeschakeld was en vertelde op de persconferentie dat Lazio simpelweg niet in staat is om meerdere wedstrijden per week te spelen.

'Dat bedoel ik in alle opzichten: numeriek, mentaal, fysiek… Het is vrij duidelijk: iedere keer dat we een paar wijzigingen aanbrengen, betalen we daar de prijs voor', stelde Sarri vast. 'We zijn er nog niet klaar voor om op dit niveau te spelen. Er is nog veel werk aan de winkel.'

Die uitlatingen schoten in het verkeerde keelgat bij Tare. Il Messaggero schrijft dat het in het spelershotel tot een ruzie kwam, waarbij de trainer en td op een gegeven moment schreeuwend tegenover elkaar stonden. Toen de selectie van Lazio vrijdag terugkeerde op het trainingscomplex, was de spanning tussen de twee volgens de Italiaanse berichtgeving om te snijden.

Il Messaggero verwacht dat Lazio-voorzitter Claudio Lotito de twee kemphanen bij zich zal roepen, in een poging de kou uit de lucht te halen. De krant voorspelt echter dat dit vrijwel onmogelijk is: Sarri en Tare zitten al langer niet op één lijn en dit is zeker niet de eerste ruzie tussen de twee. Het lijkt volgens Il Messaggero waarschijnlijker dat Sarri of Tare de club na dit seizoen zal gaan verlaten.

2023-03-18T09:41:39Z dg43tfdfdgfd