POLITT KOPMAN BORA IN E3 SAXO CLASSIC, ISRAEL MET VANMARCKE, BOL EN CAVENDISH BIJ ASTANA

BORA-hansgrohe, Astana Qazaqstan en Israel-Premier Tech hebben hun selecties voor de E3 Saxo Classic van vrijdag bekendgemaakt. Bij BORA lijkt Nils Politt op papier de kopman. Mark Cavendish is een opvallende deelnemer bij Astana. Vanmarcke is de kopman bij Israel.

BORA lijkt voornamelijk te mikken op Politt. De Duitse hardrijder komt doorgaans goed tot zijn recht in de voorjaarsklassiekers. Dit seizoen werd hij al zevende in de Omloop Het Nieuwsblad. Naast Politt heeft BORA ook de beschikking over Maximilian Schachmann, die zijn debuut maakt in de E3. De Duitse formatie heeft met Jordi Meeus en Marco Haller ook twee snelle mannen in de selectie.

Cavendish is een opmerkelijke naam bij Astana. De koers is normaal gesproken veel te lastig voor de sprinter. Een andere sprinter in de selectie is Cees Bol. De Nederlander maakt zijn debuut in de koers. Van de rest van de selectie sprint enkel de naam van Yevgeniy Federov eruit. De Kazach is de wereldkampioen bij de beloften van afgelopen seizoen.

Vanmarcke is de kopman bij Israel. De inmiddels 35-jarige klassieke renner was dit seizoen al tiende in de Omloop Het Nieuwsblad en zesde in Nokere Koerse. Zijn beste prestatie in de E3 is een vierde plek (2011). Ook eindigde hij drie keer als vijfde.

Selectie BORA-hansgrohe E3 Saxo Classic 2023

Nils Politt

Maximilain Schachmann

Jordi MeeusMarco Haller

Shane Archbold

Jonas Koch

Ryan Mullen

Selectie Astana Qazaqstan E3 Saxo Classic 2023

Mark Cavendish

Cees BolYevgeniy Fedorov

Yevgeniy Gidich

Davide Martinelli

Dimitry Gruzdev

Leonardo Basso

Selectie Israel Premier-Tech E3 Saxo Classic 2023

Sep Vanmarcke

Tom Van Asbroeck

Guy Sagiv

Hugo Houle

Krists Neilands

Derek Gee

Jens Reynders

2023-03-23T19:16:59Z dg43tfdfdgfd