F1 IN HET KORT | MARKO OVERTUIGD: 'ZIEN EEN ANDERE VERSTAPPEN IN AUSTRALIë'

In de rubriek F1 in het kort houdt F1Maximaal.nl u op de hoogte van het laatste nieuws van de koningsklasse van de autosport dat nét niet in aanmerking komt voor een uitgebreide vermelding, maar uiteraard wel relevant is om toch even te benoemen op de website.

Marko overtuigd: 'Zien een andere Verstappen in Australië'

Helmut Marko weet zeker dat Max Verstappen het beter zal doen tijdens de Grand Prix van Australië. De Red Bull Racing-coureur kampte in Saoedi-Arabië nog met een buikgriep, waardoor hij volgens de Oostenrijker op slechts tachtig procent van zijn gebruikelijke kracht reed. 'Max was niet honderd procent fit. Maar nu doet hij er alles aan om weer maximale prestaties te kunnen leveren. Dus we zien een andere Verstappen terug in Australië', aldus Marko bij F1-Insider.

Geen zorgen over interne strijd bij Red Bull: 'We hebben twee volwassen coureurs'

Na de Grand Prix van Saoedi-Arabie werden er weer vraagtekens geplaatst bij de relatie tussen Max Verstappen en Sergio Pérez. Teambaas Christian Horner heeft naar eigen zeggen geen reden om zich zorgen te maken. 'We hebben twee zeer volwassen coureurs die inmiddels al even met elkaar samenwerken', zegt de Brit bij Motorsport.com. 'We hebben voor de wedstrijd de race met elkaar doorgenomen en ook het bewuste scenario besproken zoals het zich uiteindelijk voltrok.' De coureurs waren vrij om te racen zolang ze respect voor elkaar bleven houden en aan het teambelang dachten. 'Daar hebben ze zich aan gehouden.'

Pérez baart opzien met verwijderen van tweet met kampioensstatement

Sergio Pérez baart opzien in de Formule 1-wereld nadat hij een tweet heeft verwijderd waarin hij duidelijke taal sprak. De coureur van Red Bull Racing deelde, na het winnen van de Grand Prix van Saoedi-Arabië, een bericht waarin hij zei kampioen te willen worden. Dat bericht is inmiddels verwijderd en vervangen door eentje waarin de Mexicaan zegt nog hard te gaan pushen. Waarom Pérez de tweet heeft verwijderd, is onduidelijk.

Rosberg niet onder de indruk van houding Verstappen: 'Kan een betere verliezer zijn'

Nico Rosberg is niet echt onder de indruk van de houding van Max Verstappen tijdens het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië. De coureur van Red Bull Racing was kritisch op het team en wilde ook al niet bij de debrief zijn op de zaterdagavond. 'Het is niet echt goed om dat te zien', zegt Rosberg bij Sky Sports. 'Dat is geen goede benadering, geen goede mentaliteit zo vroeg in het seizoen wanneer het team zo'n briljante prestatie heeft geleverd met de auto en zo hard werkt. Hij zou een betere verliezer kunnen zijn, zou ik zeggen.'

2023-03-23T10:35:32Z dg43tfdfdgfd