ENGELSE SHERROCK GOOIT ALS EERSTE VROUW EEN NINEDARTER

Fallon Sherrock heeft opnieuw dartshistorie geschreven. De 28-jarige Engelse gooide zaterdag als eerste vrouw een zogeheten ninedarter op een PDC-toernooi. Dat deed Sherrock in de eerste ronde van het Winmau Challenge Tour Event Nine tegen de Nederlander Marco Verhofstad. Met negen pijlen wist ze van 501 punten op 0 te komen.

Sherrock versloeg Verhofstad met 5-3 en bereikte zo de volgende ronde. De Engelse zorgde eind 2019 al voor een primeur door als eerste vrouw van een man te winnen op het WK. Sherrock klopte toen haar landgenoot Ted Evetts in Alexandra Palace en won vervolgens ook van de Oostenrijker Mensur Suljovic. Het leverde haar al snel de bijnaam 'Queen of the Palace' op. Sherrock strandde op dat WK in de derde ronde.

De vaak in het roze geklede dartster kreeg vanwege haar prestaties op het WK een wildcard voor de Premier League Darts in 2020. Een echte doorbraak van Sherrock op de PDC Tour bleef daarna echter uit. Tijdens de laatste twee WK's bleef ze steken in de eerste ronde.

2023-03-18T19:36:51Z dg43tfdfdgfd